Ugnsbakad lax i hummersås
Ingredienser:
4 port lax
3 msk Touch of Taste Hummerfond
1 dl vatten
1 dl creme fraiche
2,5 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom
1 msk dill, finklippt
peppar
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, creme fraiche, grädde och senap i en kastrull.
3. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.
4. Strö dill och rom över laxen.
Servera med pressad potatis.
Idag gjorde jag denna goda maträtt, det är det godaste jag ätit på länge. Receptet är taget från Tasteline det är oftast där jag letar efter inspiration. Jag skippade dock dill och rom och använde vanlig senap, men där gör man ju som man vill. Lovisa älskade det också men inte Leif. Han äter inte fisk men jag tänker äta lax betydligt mer för det är så enkelt och gott. Nyttigt med! :)
Jag som inte gillar att laga mat tyckte detta var perfekt, allt som tillagar sig självt i ugnen gillar jag. Jag lagar ju inte mat så ofta men jag ska bli bättre på det..haha. Det är mycket jag ska bli bättre på, får se hur det går. Det brukar oftast funka ett tag men sedan tröttnar jag lätt.
Jag får tänka på att Lovisa behöver nyttig och hemlagad mat, barnmatsburkarna är oftast blaskiga och det är störigt. Det är ju inget fel på det annars men vissa sorter är som soppa...blää. Jag märker också hur mycket mer hon gillar hemlagad mat. "Morfarmat" älskar hon! Han gör ju så himla god mat så det förstår jag..:) Men även "mammamat" och "pappamat" funkar för det mesta.
1 kommentar:
Det receptet måste ja testa! låter kanon gott!
Skicka en kommentar